Fra Wiki The-West DK
Hop til: navigering, søgning

Jobs

Workicon.png
Greyedwork.png

For at få penge og erfarings point, har du brug for at arbejde eller duellere andre spillere. Hver arbejdsplads har forskellige værdier for lønningerne, erfaringer og held og de alle har forskellige fordele. Hver opgave er tilgængelig på mange forskellige steder på kortet. Det betyder ikke noget, om du vælger den ene eller den anden værdien er den samme for dem alle. Motivationen er også den samme.

Jobs er vist på kortet i en brun cirkel. Jobs som du ikke er klar til vises som et transparent billede.

For at begynde på et job skal du bare klikke på job symbolet på kortet.

Jobscreen.png

For at påbegynde arbejdet skal du vælge det arbejde, sætte den ønskede arbejdstid og klikke på 'OK'. Afstanden viser den tid det tager at nå frem. For at begynde, arbejdet bliver udført automatisk. Du kan kun arbejde med en opgave af gangen. Når du er færdig med dit arbejde modtager du en rapport med lønninger og erfaringspoint du har optjent. Hvis du er heldig kan du finde en genstand eller to. Hver arbejdsplads har risici, du kan altid komme til skade. At udføre et job er hårdt. Det koster energipoint.

Afbryd arbejde

Cancelwork.png

Det er altid muligt at annullere det arbejde, du laver lige nu eller det job du har i kø til senere udførsel. Klik blot på X ved siden af jobbet. Du får stadig løn og erfaring for jobbet, beregnet ud fra det sidste gyldige tidssegment. F.eks: Hvis du annullerer efter at have arbejdet 40 minutter, vil du modtage betaling og erfaring svarende til 30 minutter. Hvis du annullerer et job under rejsen hertil, vil du øjeblikkeligt springe tilbage til starten af din rejse. Hvis du har 'Automatisering' plus konto, og du annullerer det 2. job i køen, vil din karakter vandre direkte til den 3. job, du havde valgt, når han er færdig med det igangværende job.

Arbejdsværdi

Money.pngLøn

Lønværdien er et tal mellem 0% og 100%. Det tal definerer hvor mange penge du tjener, når du arbejder på det enkelte job. Jo højere tallet er, jo flere penge kan du tjene.

Xp.pngErfaring

Erfaringsværdien er et tal mellem 0% og 100%. Dette tal definerer, hvor mange erfaringspoints du optjener mens der arbejdes på det enkelte job. Jo højere tallet er, jo mere erfaring får du.

Luck.pngHeld

Held er et tal mellem 0% og 100%. Hver gang du arbejder på et job, har du chancen for at finde en genstand. Jo højere tallet er, jo bedre genstande kan du finde. At arbejde længere øger dine chancer for at finde en genstand.

Danger.pngFare

Fare er vist med et tal mellem 0% og 100%. Hver gang du arbejder på et job, risikerer du at komme til skade. Jo højere risiko, jo flere farlige skader kan du rammes af. Chancen for at du kommer til skade afgøres ud fra de arbejdpoints du har til det enkelte job. Jo længere du arbejder jo mere risikerer du at komme til skade.

Motivation.pngMotivation

Motivation er en værdi mellem 0% og 100%. Dette tal fortæller, hvor motiveret du er til at arbejde med denne opgave lige nu. Begyndelsestidspunkt er motivationen 100%. Ved hver 30. minut du arbejder vil motivationen gå ned med 3%. Motivationen øges konstant med 10 points per dag indtil den kommer til de 100% som den startede på. Med en lavere motivation end 100%, vil du tjene færre penge, mindre erfaring, og de genstande du finder er ikke så værdifulde. Med en 80% motivering vil du kun modtage 80% af de penge du ville have fået ved 100% motivation.

Arbejdspoint

Arbejdspoint viser hvor god du er til at udføre det enkelte job. Du skal bruge mindst et overskydende arbejdspoint for at kunne arbejde på et job. Jo flere points du har jo bedre vil din løn være, jo mindre bliver chancen også for at komme til skade.

Det kræver op til 5 færdigheder at udføre et job. Disse 5 færdigheders point vil blive lagt sammen og sammenlignet med de points du har til rådighed til det aktuelle job. På denne måde finder du ud af om du har points nok til at udføre det enkelte job. Altså arbejdets sværhedsgrad bliver fratrukket de points du har. Hvis der der er overskydende arbejdspoint betyder det at du kan udføre opgaven.

Eksempel

Brugte færdighedspoint
Sværhedsgrad
Arbejdspoint

Points1.png

For at passe får, skal du bruge sejhed, udholdenhed lederevner og to gange dyreinstinkt. Ved dette eksempel er sejhed trænet til niveau 3 og udholdenhed til niveau 2. Dette vil bringe dig:

  • 3 Sejhed
  • +2 Udholdenhed
  • +0 Lederevner
  • +0 Dyre instinkt
  • +0 Dyre instinkt
  • ------------
  • 5 Færdighedspoints

Sværhedsgraden for dette job er 7. Det betyder at du lige nu har 5-7 = -2 points. Så her kan du altså ikke arbejde endnu.

Mulighed 1

Brugte færdighedspoint
Sværhedsgrad
Arbejdspoint

Points2.png

Hvis du øger lederevner til niveau 3 så vil dit regnestykke se sådan ud: 3+2+3+0+0 = 8 points. Dette ville så give dig 8-7 = 1 arbejdspoint, så nu kan du udføre dette job.

Mulighed 2

Brugte færdighedspoint
Sværhedsgrad
Arbejdspoint

Points3.png

Ved at øge dyreinstinkt til 2 så ville du have 3+2+0+2+2 = 9 færdigheder. Dette ville give dig 9-7 = 2 arbejds points. Med dette kan du så også udføre dette job.

Mulighed 3

Brugtefærdighedspoint
Sværhedsgrad
Arbejdspoint

Points4.png

Du kan også udføre dette job ved at bruge dine evnepoint. Hvis du øger karisma med et point, så øger du både lederevner og dyreinstinkt med et point. Du ville nu have 3+2+1+1+1 = 8 færdighedspoint. Med denne opstilling ville du have et arbejdspoint og ville være i stand til at udføre dette job.