Fra Wiki The-West DK
Skift til: navigering, søgning


Håndværk


200px-Crafting.png

Håndværk er fremstillingsprocessen for produkter fra forskellige ingredienser. Nogle af disse produkter kan anvendes og give dig fordele. Du kan komme til menuen, hvor du vælger håndværk, ved at trykke på fanen Håndværk i menuen Karakter.

Der er nødt til at beslutte for et af de fire fag, hvor hver især kan yde forskellige produkter. Valget af profession er enegyldigt; når du først har valgt, kan du ikke ændre dit håndværk!

Håndværk med de deraf følgende produkter kan inddeles i to kategorier: komponenter og forbrugsmaterialer.

  • Komponenter er produkter, der udelukkende anvendes til videre forarbejdning. Nogle af disse komponenter er tværfaglige. Dvs at en profession kræver en komponent, der kun kan produceres af et helt andet erhverv.
  • Forbrugsstoffer kan bruges når som helst, og få forskellige bonusser. Der er dog enhver brug af et sådant produkt, en cool-down tid på 2 timer, hvor du ikke kan bruge noget andet produkt.

De fire håndværk


Feltkok

Feldkoch.gif

Feltkokken er i stand til, ud fra mange forskellige ingredienser, der findes i naturen, at koge et velsmagende måltid. De forberedte retter kan bruges til at få tidsbegrænsede bonusser på færdigheder såsom skydning.


Kvaksalver

Quacksalber.gif

Kvaksalveren eksperimenter med alt til hans rådighed, til at lave eliksirer. Disse kan bruges til at modtage en øjeblikkelig bonus på motivation, livspoint eller helbred.


Smed

Schmied.gif

Smeden har specialiseret sig i at forbedre våben til Fortkampene og dueller. De smedede emner kan bruges til midlertidigt at øge våbenets skade, eller for at opnå yderligere kampbonusser.


Saddelmager

Sattelmeister.gif

Saddelmageren er en mester i læder og træforarbejdning. De fremstillede produkter kan anvendes til at øge marchfart eller at få øjeblikkelig bonus på motivation eller afslapning.


Forudsætninger for håndværk


Rezepte.gif

Før du kan begynde på et håndværk, skal du nå niveau 20, og have valgt et af de 4 ovenstående håndværk.

Herefter skal du have opskriften på de nødvendige produkter. Opskrifter kan købes hos handelsmanden, findes ved jobs eller købes på markedet.

For at få en bredere vifte af opskrifter, kan du lære det ved at tilføje det til produktfeltet i inventarlisten. Forudsætningen er, at du har mindst det antal ting, som angivet i opskriften og at du har det fornødne håndværksniveau som opskriften kræver. Du kan bruge opskriften, så ofte du vil.

Lette opskrifter kan du få fra den omrejsende købmand. De sværere opskrifter kan kun findes når du arbejder. Alle de opskrifter du får kan købes og sælge på markedet.

Håndværk: Proces


200px-Craftingmenü.jpg

For at producere et produkt, er du nødt til først selv at vælge det produkt du vil lave. Hvilke produkter du kan du foretage, afhænger af hvor mange point du allerede har fået ved crafting, og hvilke opskrifter du har brugt.

Når du ved, hvilket produkt, du ønsker at producere, skal du trykke på knappen "Fremstil", og produktionen bliver placeret i din arbejdskø. En produktion tager 5 minutter og kræver kun de angivne produkter.

Håndværk: Point


Håndværkspoint afgør, hvilke opskrifter du kan udføre. Jo flere håndværkspoint du har, jo flere opskrifter kan du have i din beholdning og derefter udføre. Du får flere håndværkspoint ved at fremstille produkter ved hjælp af håndværk. Sandsynligheden for at få håndværkspoint stiger jo sværere håndværket er. Du kan se sværhedsgraden til venstre for håndværket:
Crafting.hard.png = Fremstilling af dette produkt har højeste sværhedsgrad og der er derfor store chancer for at modtage færdighedspoint.
Crafting.middle.png = Fremstilling af dette produkt er middelsvært og du har derfor kun en lille chance for at modtage håndværkspoint.
Crafting.easy.png = Du mestrer dette håndværk og det har ingen sværhedsgrad for dig. Du vil derfor ikke modtage håndværkspoint ved fremstilling.

Eksempler på fremstilling


Slib en kniv

Geschliffene waffe.png

For at fremstille et slebet våben skal du have valgt faget Smed og du skal bruge bomuld og granit. Når du har produkterne kan du trykke på Fremstil for at fremstille det slebne våben. Et slebet våben giver +10-20 duelskade i 2 dueller.

Trækul

Holzkohle.png

For at lave trækul skal du have valgt faget Feltkok og du skal bruge træ, hø og granit. Trækul er en komponent og har ikke nogen umiddelbar effekt, men bruges til andre fremstillinger.


Syltetøj

Marmelade.png

For at lave syltetøj skal du have mindst 50 håndværkspoint og have valgt faget Feltkok. Du skal bruge 3 gryder, 10 sukker og 7 blåbær, samt førnævnte trækul. Syltetøj bruges, ligesom et slebet våben, som bonus til dueller og giver en bonus på 15 i både sigte og skydning.