Fra Wiki The-West DK
Skift til: navigering, søgning


Færdigheder

Character menu.png

I karaktermenuen kan du opgradere din karakter ved at øge dine evner og færdigheder. Tallene viser det niveau, din karakter har i denne færdighed eller evne. Ved hvert niveau din karakter stiger tilskrives han et evnepoint og tre færdighedspoint. Nogle opgaver giver også evne og færdighedspoint. Færdigheder og evnepoint kan også øges af tøj og genstande, som du bruger.


Skills2.png

Tallet i cirklen viser hvor mange evnepoint der stadigvæk kan deles ud. Tallet i firkanten viser hvor mange færdighedspoint der stadigvæk kan deles ud.

Evne og færdighedspoint

For at uddele dine evne og færdighedspoint, skal du bare klikke på den evne eller færdighed som du ønsker at opgradere. Niveauet går op med et point per klik. Du er nødt til at klikke på 'bekræfte' for at afslutte valget. Du kan annullere det, hvis du har lavet en fejl. Når pointene er delt ud kan valget ikke længere fortrydes.

Skills3.png

Hvis et niveau under evne eller færdigheder er blevet øget med en genstand, vises dette med et grønt tal.

Evnepoint

De grundlæggende evner indstiller dine stærke og svage sider. Du kan opbygge en stærk muskuløs type eller en karismatisk taktiker. Der er fire forskellige evner: Styrke, mobilitet, fingerfærdighed og karisma. Ved at øge evnerne kan du tilskrive hver af de fem tilhørende færdigheder. Alle relaterede færdigheder og evner har samme farve. En egenskab er altid afbilledet med en cirkel.

Strength.png

Styrke

Styrke viser din muskelmagt og vitalitet. Det er nødvendigt, hvis du er skal udføre hårdt fysisk arbejde og arbejder i dårligt vejr. Styrke og dets tilknyttede færdigheder er vist i rødt.

Mobility.png

Mobilitet

Mobilitet viser, hvor meget kontrol du har over din krop. Ved at øge din mobilitet får du en bedre balance og reflekser. Mobilitet og dets tilknyttede færdigheder er vist med grønt.

Dexterity.png

Fingerfærdighed

Fingerfærdighed viser, hvor god du er med din finmekanikfærdigheder. Dette er nødvendigt, når du er i gang med job, der kræver meget præcision. Fingerfærdighed og dets tilknyttede færdigheder er vist med blåt.

Charisma.png

Karisma

Karisma viser dit udseende og din personlighed. Disse færdigheder er for det meste nødvendige ved jobs der kræver kontakt med mennesker eller dyr. Karisma og dets tilknyttede færdigheder er vist med gult.

Færdighedspoint

Der er 20 forskellige færdigheder. Hver færdighed er forbundet til nogle evner. Ved at hæve evne niveau øger du alle 5 færdigheder med 1 point hver.

For at arbejde på bedre jobs skal du op i et højere niveau. Færdighederne Undvige og Sigte er skjulte for andre spillere, da de har stor indflydelse på dueller.

Styrke færdigheden

Construction.png Bygge er vigtigt for at bygge bygninger i byen eller når du sætter ting op ude på prærien. Men arbejdet i din by bliver meget nemmere jo højere niveau din bygge færdighed er.
Vigor.png Slagkraft er her hvor din karakters muskler kommer ind. Hvis noget skal flyttes eller slås. Slagkraft øger den skade der forvoldes med et nærkampsvåben.
Toughness.png Et højt niveau i sejhed gør det lettere at arbejde i dårligt vejr. I en duel vil sejhed sænke den skade der bliver forvoldt af slagvåben.
Stamina.png Udholdenhed hjælper dig, når du skal udføre hårde jobs og opgaver. I en fortkamp vil udholdenhed hjælpe når du angriber.
Health.png Helbredspoint er dit livs energi. Hvert point du tilføjer "helbredspoint" øger dine helbredspoint med 10.

Mobilitets færdigheden

Hbr.png Ridning viser hvor godt du har det med din hest. Det øger også hastigheden på dine rejser over kortet.
Reflexes.png Reflekser viser hvor hurtig du er til at reagere. I en duel reduceres skaden hvis du bliver ramt af et skydevåben.
Dodging.png Undvige er meget vigtigt i dueller. Ved hvert niveau øges chancen for at undge et skud fra din modstander.
Hiding.png Evnen til at 'gemme sig', hjælper dig med at slippe væk fra både dyr og mennesker. I en fortkamp vil Gemme sig hjælpe, når du forsvarer.
Swimming.png Svømme er meget brugbart hvis du skulle falde i en flod eller en sø eller hvis du skal arbejde på en flod.

Fingerfærdigheds færdigheden

Aiming.png Sigte bruges kun til dueller. Hvis du øger dine sigtefærdigheder, øger du dine chancer for at ramme din modstander.
Shooting.png Skydning afgør hvor god du er til at bruge skydevåben. Skydning øger skaden, du forvolder med et skydevåben.
Setting traps.png Fældeopsætter er vigtigt for at opsætte fælder mod dyr eller mennesker.
FMS.png Fingerfærdighed er vigtigt for jobs, der kræver en masse finmekanisk arbejde og koncentration.
Repairing.png Reparere bruges til at ordne ting som er gået i stykker. Det bruges også til at udføre arbejde i byen.

Karisma færdigheden

Leadership.png Lederevner er vigtigt hvis du skal give instruktioner til andre mennesker. Det er også vigtigt når der skal bygges bygninger i byen. I fortkampe giver Lederevner dig bonus i både forsvar og angreb.
Tactics.png Taktik tillader dig at lave strategiske planer og at udføre dem. Når du bliver udfordret til en duel vil det sænke risikoen for at blive ramt.
Trading.png Handel hjælper dig med at forhandle og give dig nogle bedre priser. Ærgerligt nok har butikkerne i byen faste priser og kan ikke handles med.
Animal instinct.png Dyreinstinkt hjælper dig med at forstå dyrene og arbejde bedre sammen med dem.
Appearance.png Udstråling er den måde, du opfattes af andre mennesker. Et højere niveau gør dig mere troværdig, men du kan også skræmme folk bedre. Hvis du udfordre en anden spiller til en duel vil din udstråling hjælpe med at skræmme din modstander og give ham mindre chance for at ramme dig.


Shaman

Shaman.png

Shamanen tilbyder dig at ændre dine evne- og færdigheds points. Når du har gjort dette kan du bruge pointene, som du har lyst til.

Det er først muligt at bruge shamanen efter at have udført en række opgaver der tilbydes når man er nået til niveau 14. Denne opgaveserie giver dig en permanent adgang til shamanen. For at komme til shamanen skal du klikke på den store symbol i færdigheds menuen.

Shamanens menu ligner meget færdighedsmenuen. Du kan se dine nuværende færdigheds- og evnepoint og du kan vælge om de skal inkludere dine bonus points eller ej. Ved at klikke på en færdighed eller evne, kan du sænke dem, disse points bliver nu tilgængelige igen. Alle forandringer skal bekræftes.

Hver evne og færdigheds ændring koster lidt dollars. Jo flere ændringer du laver, jo flere omkostninger vil det have. De går langsomt ned igen som tiden passere. Det kunne være en god ide ikke at ændre alle pointene med det samme.

Det er ikke muligt at sænke færdigheder, hvis alle deres points kommer fra tildelte evnepoint. Du kan heller ikke sænke points, der er blevet modtaget fra opgaver eller genstande. Hvis du skal lave nogen ændringer må din karakter ikke være i gang med at udføre noget.